بررسی تفکیک و تقسیم افراز املاک مشاع از سوی کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

تفکیک و تقسیم افراز املاک مشاع یکی از دشوار ترین نوع افراز املاک است چرا که اختلاف نظر در آن به وفور وجود دارد. افرادی که دارای ملک مشاع هستند چنانچه بخواهند سهم مشاع خود را بفروشند نیاز است که ملک آنها افراز و تفکیک شود. قانونی در مورد ملک مشاع وجود دارد که سهم تمامی مالکین در آن پراکنده و متفاوت می باشد لذا در خصوص تقسیم افراز املاک مشاع نیاز است نکاتی رعایت شود که به کمک کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی به آن خواهیم پرداخت.

برای انجام تفکیک و تقسیم املاک حتما نیاز به حضور کارشناس و نقشه برداری و تعیین حدود هر یک از املاک تفکیک شده و ارائه گزارش رسمی در خصوص صحت انجام روند تفکیک و همچنین تعیین مشخصات هر ملک برای دریافت سند وجود دارد که این کار تنها با نقشه برداری صورت می‌گیرد. در خصوص ثبت ملک نیز در صورتی نحوه و چگونگی دریافت سند ملک مشاع را بدانیم می‌توانیم به راحتی اقدام به دریافت آن نمائیم.  در ادامه به کمک کارشناس امور ثبتی به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت.

تقسیم املاک مشاع

تقسیم املاک مشاع عبارت است از تفکیک اراضی میان مالکین به شیوه ای رضایت بخش که میان هیچ یک از مالکین اختلاف نظر و سوء تفاهم پیش نیاید. با توجه به اینکه تقسیم املاک مشاع به شیوه های مختلف از جمله قیمی، دین، عینی، منفعت و غیره انجام می شود اولویت نحوه تقسیم و افراز املاک به صورت توافقی است و اما حالت دیگری در خصوص تقسیم املاک وجود دارد که حالت قانونی است که در طی آن قانون به صورت دقیق نوع اراضی را بررسی کرده و در نهایت به تقسیم املاک مشاع خواهد پرداخت. در واقع تقسیم و افراز در قانون به این معناست که اگر ملکی دارای بیش از یک مالک به صورت شریکی باشد و شرکا قصد تقسیم ملک بین خود را داشته باشند از طربق تقسیم نامه عادی می توانند اقدام نمایند و در مورد اموال منقول و غیر منقول یکسان است. هدف از تقسیم یک ملک صرفا تقسیم آن به صورت کوچک تر است.

افراز املاک مشاع

افراز املاک مشاع در واقع به معنای جدا کردن ملک از ملک سایر شرکا است. افراز توسط مالکین یا توسط قانون انجام می شود. چنانچه امکان افراز توسط مالکین وجود نداشته باشد و مالکین افراز دیگری را به رسمیت نشناسند قانون وارد عمل شده و افراز را به خوبی انجام می دهد و باعث استقلال هر یک از مالکین خواهد شد و هدف از افراز تقسیم ملک مشاع خواهد بود و داشتن حالت مشاع الزامی است چرا که باید سهم هر یک از شرکا به صورت دقیق مشخص و افراز شود.

تفکیک املاک مشاع

تفکیک املاک مشاع در اصطلاح قانونی به معنای تفکیک یک مال غیر منقول به بخش های کوچک تری تقسیم می شود. تفکیک املاک مشاع به گونه ای انجام می شود که املاک مورد نظر به بخش های کوچک تر تقسیم شده و در نهایت تمامی مراحل ثبتی را در اداره ثبت انجام دهد. مراحل قانونی تفکیک املاک به صورت مشاع به این شکل است که ابتدا طی تقسیم نامه عادی زمین مورد نظر تفکیک شده و سپس سند اولیه باطل می شود و با کمک کارشناس ثبت صورت جلسه ای برای بخش های تفکیک شده تنظیم می شود و سند جدید صادر می گردد.

تقسیم و تفکیک افراز املاک مشاع به دو صورت قابل پیگیری است نخست از طریق مراجع دادگستری و دوم از طریق اداره ثبت. زمانی مراحل افراز املاک به طور کامل به اتمام می رسد که سند برای تمام قسمت ها صادر شود. برخی از املاک های مشاعی دارای سند و بخشی دیگر بدون سند هستند، در چنین شرایطی نمی توان از طریق افراز اقدام به دریافت سند نمود بلکه باید با کمک کارشناس نسبت به دریافت سند و افراز ملک اقدام نمود. از مهم ترین نکات مربوط به افراز ملک می توان به وجود سند مالکیت و مشخص شدن حدود اراضی است و در واقع زمانی عملیات افراز و تفکیک و تقسیم ملک مشاعی قابل انجام است که ملک مراحل ثبتی خود را به طور کامل انجام داده باشد. تقسیم دعوی افراز نیز به این صورت است که ابتدا درخواست به طرفیت تمامی مالکین به دادگاه تسلیم می شود و در صورتی که ملک شرایط افراز از جمله سند مالکیت را داشته باشد و اطلاعات و مستندات تمامی شرکا کامل باشد آنگاه با کمک کارشناس ملک به صورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت در صورت عدم وجود مشکل و محدودیت پس از انجام تحقیقات، ملک برای نقشه برداری utm به اداره ثبت معرفی می شود، سپس نقشه افرازی به همراه صورت مجلس به شرکا و اداره ثبت تحویل خواهد شد. اگر شرکا و یا مالکین نسبت به صورت مجلس و نقشه افراز اراضی دارای ابهام و اعتراض باشند می توانند اعلام کنند و در صورتی که اعتراضی وجود نداشته باشد افراز ملک برای ثبت سند معرفی خواهد شد.

پس از اینکه قطعات افرازی مشخص شد به تمامی اداره های ثبتی و املاک اعلام خواهد شد و پیش نویش جدید قطعات زمین مشخص می شود و قابل استعلام از شهرداری است.

بنابراین جهت انجام امور تفکیک و ترسیم نقشه یو تی ام می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید. همچنین در صورت مشکل در ثبت ملک از طریق شماره تلفن‌های موجود با کارشناسان امور ثبتی تماس حاصل نمائید.

نظارت و ارزیابی امور نقشه برداری از سوی کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

یکی از موارد مورد نیاز در زمان مراجعه به ادارات ثبت و شهرداری ها، نقشه برداری است. امروزه تمامی سند های جدید دارای نقشه UTM و تفکیکی بر روی خود هستند و از طریق آن موقعیت مکانی ملک و موقعیت خانه های مجاور و متراژ دقیق آن مشخص می شود. بنابراین ارزیابی و نظارت امور نقشه برداری بسیار مهم است و به افراد متخصص در این زمینه نیاز دارد. برای اینکه کارهای اداری خود را با سرعت بیشتری به جلو ببرید و هیچ مشکلی پیش نیاید، بهتر است نظارت و ارزیابی امور نقشه برداری را به نقشه بردار بسپارید. این نقشه‌ها به کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان هم در ارزیابی ملک شما کمک خواهد کرد.

یکی از مواردی که باعث اختلاف بین مالکین می شود، مغایرت مشخصات ملک با مساحت سندی می باشد. یک مهندس کارشناس رسمی نقشه برداری با ارزیابی و نظارت بر نقشه برداری، می تواند مساحت و ابعاد دقیق ملک را مشخص نماید. اگر هم قصد ساخت و ساز در ملکتان را دارید، یک کارشناس نقشه برداری می تواند با نظارت بر پیاده سازی نقشه طراحی شده بر روی زمین، از ضررو و زیان در آینده جلوگیری نماید. در واقع نظارت بر امور نقشه برداری نوعی سرمایه گذاری است؛ زیرا در صورت تجاوز چند سانتی متری به ملک مجاور، نه تنها باید ساعت ها وقت خود را در مراجع قضایی بگذرانید، بلکه مجبورید هزینه هایی چند برابر استخدام یک کارشناس بپردازید. در تمامی مراحل ساخت و ساز به دلیل اهمیت نظارت بر گود برداری، نصب ستون ها، کدهای ارتفاعی طبقات و تعیین تراز صفر ساختمان، حضور کارشناسان رسمی نقشه بردار بسیار مهم است. برای دیوار کشی زمینی خریداری شده، نقشه بردار برای مشخص کردن حد و مرز، ملک را میخ کوبی می نماید. بنابراین برای جلوگیری از تجاوز به ملک مجاور به متخصصی نیاز می باشد که با نظارت بر امور نقشه برداری حد و مرز ملک با دقت بالاتری مشخص گردد. امروزه به دلیل افزایش قیمت زمین و ملک، هم چنین مشکلات ثبتی و عدم وجود مشخصات ثبتی دقیق در اراضی و املاک معامله ‌شده از قبل، حضور متخصصان نقشه بردار برای ارزیابی و نظارت بر امور نقشه برداری حائز اهمیت است.

در کشور های پیشرفته استفاده از نقشه برداران رسمی در تمامی مراحل ساخت و ساز  همچون طراحی، نگهداری، تعمیر، نوسازی و مرمت ساختمان ها بسیار رایج می باشد. که در سال های اخیر با توجه به مقررات راه و ساختمان در کشور ما نیز به طور گسترده متداول و الزامی شده است.

در صورت نیاز برای ارزیابی و نظارت و انجام خدمات نقشه برداری  و همچنین تسریع در روند امور خود با شماره تلفن‌های ما تماس حاصل نمائید.

انجام امور نقشه برداری جهت املاک فاقد سند توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

یکی از مشکلات رایج در جامعه مربوط به املاک بدون سند است. املاکی که زمان زیادی از ساخت آنها می‌گذرد اما هنوز فاقد سند رسمی هستند. معمولا خرید و فروش املاک فاقد سند به صورت معاملات با بنچاق و قولنامه و یا وکالتی صورت می‌گیرد که گاهی منجر به مشکلاتی از جمله واگذاری ملک به افراد بسیاری می گردد. تعیین تکلیف املاک بدون سند براساس نقشه برداری صورت می پذیرد و در آن مختصات ملک بر روی زمین با دقت سانتی متر مشخص می شود. کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان به ارزیابی ملک در این خصوص می‌پردازد و کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری نیز امور مربوطه را به صورت خدمات ارائه خواهد داد. در ادامه بیشتر  به نقشه برداری املاک بدون سند می پردازیم.

در سال های اخیر، یکی از رایج ترین طرح های دعاوی در محاکم دادگستری، دعاوی ناشی از انتقال املاک بدون سند رسمی می باشد. در صورت گرفتن سند رسمی برای ملک، بسیاری از کلاهبرداری ها و مشکلات مالکین رفع می شود. با نقشه برداری املاک فاقد سند، موقعیت دقیق ملک شما مشخص می گردد و دیگر لازم نیست نگران ادعای افراد در مورد مالکیت ملک تان باشید. هم چنین مساحت ملک به طور دقیق تعیین می گردد و برای فروش آن در آینده هیچ مشکلی نخواهید داشت. بعد از اینکه کارشناس نقشه بردار با کمک ابزار های مناسب، موقعیت و مساحت دقیق ملک شما را مشخص کرد، دیگر هر گونه اختلاف و ادعایی در مورد تجاوز به ملک مجاور منتفی خواهد شد.

در بسیاری از موارد که نیاز به کارشناسی ملک وجود دارد، اهمیت و ارزش ملک هنگامی مورد توجه خواهد بود و امکان ارزیابی فراهم است که عملیات فوق در خصوص دریافت سند انجام شده باشد در غیر این صورت بر فرض داشتن سند غیر رسمی نیز امکانی برای استفاده از سند عادی و قولنامه فراهم نخواهد بود.

ممکن است بسیاری از افراد فاقد سند رسمی یا سندی برای اثبات مالکیت ملک خود در اختیار نداشته باشند. در این گونه موارد بهترین کار این است که به دادگستری جهت اثبات مالکیت مراجعه نمود. بعد از ارایه اسناد مالکیت ملک، دادگاه رای را صادر کرده و فرد باید برای تهیه سند به اداره ثبت رجوع کند. برای ثبت نام سند مالکیت برای املاک فاقد سند رسمی نیاز به تهیه نقشه توسط مهندس نقشه برداری است که دارای صلاحیت لازم در این زمینه باشد.

متاسفانه بسیاری ملک ها به دلیل عدم بررسی کارشناسانه در همان مراحل اولیه صدور پروانه ساخت، اکنون فاقد سند می باشند و مالک مجبور است صبر کند تا مشکلات برطرف شود. هم چنین مالک مستلزم پرداخت جریمه های سنگین به شهرداری و اداره ثبت می باشد که دقیقا هزینه ایی چند برابر کار کارشناسانه و اصولی برای او خواهد داشت. بهتر است از همان ابتدا تمام کار اصولی انجام شود تا جلوی چنین ضررهایی گرفته بشود. افرادی که با چنین مشکلی مواجه هستند باید برای نقشه برداری ملک بدون سند، به کارشناس رسمی نقشه برداری مراجعه کرده تا مشخصه هایی چون ابعاد، مساحت و زوایا روی نقشه با استفاده از پیشرفته ترین دستگاهای توتال استیشن و GPS مشخص گردد.

نقشه برداری املاک بدون سند تحت عنوان نقشه utm  صورت می گیرد.  نقشه ایی قابل قبول اداره  ثبت و شهرداری می باشد که مختصات آن یو تی ام UTM  و مساحت ملک با دقت سانتی متر مشخص شده باشد. کارشناسان ما در حوزه امور ثبتی، راه و ساختمان و نقشه برداری در مجموعه کارشناسان رسمی دادگستری آماده انجام امور نقشه برداری و مشاوره در خصوص مشکلات فوق می‌باشند.

 در صورت نیاز به کارشناس می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید و یا جهت نقشه برداری از املاک بدون سند مطابق نیاز ادارات، شهرداری و دیگر ارگان ها  می توانید به کارشناس راه و ساختمان یا نقشه برداری مراجعه نمایید.

نقشه برداری ساختمان توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

خدمات نقشه برداری در تمام مراحل پروژه های ساختمانی( قبل از شروع پروژه، حین احداث و پس از احداث ساختمان) برای رفع هرگونه ابهام به نقشه بردار کمک می کند. از مزایای کلی نقشه برداری ساختمان میتوان به افزایش دقت و صحت اجرای نقشه ها و در نتیجه افزایش تاثیرات واقعی محاسبات فنی سازه و معماری، محاسبات زلزله و افزایش بهره وری در زمان اجرای پروژه اشاره کرد. در ادامه به نقشه برداری ساختمان بیشتر اشاره می کنیم و همچنین به ارزیابی ملک و خدمات کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان در این خصوص خواهیم نوشت.

 خدمات نقشه برداری قبل از احداث ساختمان

 

قبل از آغاز پروژه های ساختمانی، تهیه نقشه برداری توپوگرافی و تهیه نقشه سایت پلان و ثبت موقعیت عوارض طبیعی و مصنوعی (مانند چاه ، درخت و …) در طراحی معماری ساختمان تاثیر گذار می باشند. هم چنین نقشه برداری قبل از احداث ساختمان به بررسی ابعاد اربعه و مساحت زمین و مطابقت آن با سند ثبتی، جانمایی سایت پلان بر روی نقشه های ازبیلت و به تعیین بهترین مکان برای احداث ساختمان بر اساس ضوابط شهرداری کمک می نماید.

علاوه بر این برای انجام بسیاری از امور چون خاک برداری و یا حتی نقشه کشی ساختمان و سایر امور پیشینی در ساخت و ساز معمولا اقدام به نقشه برداری می‌شود. نقشه برداری قبل از احداث ساختمان کمک شایانی به پشبرد بهتر امور ساختمانی خواهد داشت. در بسیاری از موارد در همین مرحله نقشه برداری نیز ممکن است اختلافاتی با پیمانکار و یا نقشه بردار ایجاد شود که نیاز است تا در تمامی موارد اختلافی ارزیابی ملک صورت گیرد.

نقشه برداری حین احداث ساختمان

نقشه برداری حین احداث ساختمان توسط متخصصان نقشه بردار به کنترل عملیات خاکبرداری و گود برداری، جانمایی و کنترل محل حفر چاه شمع ها و کنترل پیوسته آنها، جانمایی محورهای سازه و کنترل موقعیت مکانی و تراز ارتفاعی آنها در پروژه های اسکلت فلزی، کنترل موقیعت مسطحاتی ستون ها در پروژه های اسکلت بتونی، کنترل شاقولی و پیچیدگی ستون ها در ساختمانهای اسکلت فلزی، کنترل خط تراز بتن ریخته شده در سقف ها، کنترل تراز طبقات، پیاده سازی و کنترل دقیق خطوط تراز در طبقات و اجزای ساختمانی، پیاده سازی رمپ ها و سایر اجزای فنی محوطه سازی و پیاده سازی نماهای پیچیده از نظر طراحی  بسیار کمک می نماید. با اطلاعات بدست آمده از نقشه برداری در این مرحله از پروژه، می توان از  وقوع هر گونه فروریزی، رانش و یا تخریب جلوگیری کرده و با کمترین هزینه از صدمات جانی و مالی احتمالی پیشگیری نمود.

نقشه برداری پس از احداث ساختمان

در این موضوع حداقل دو نوع نقشه برداری را می‌توان از هم تفکیک نمود. در بعضی مواقع عدم اجرای صحیح ساختمان و خصوصا سازه اختلافاتی را بین پیمانکاران و کارفرما ایجاد می‌کند و انجام نقشه برداری جهت توضیح صحیح یا غلط بودن روند اجرا معنا پیدا می‌کند. از سوی دیگر برای بازسازی ساختمان گاها نقشه برداری اهمیت پیدا می‌کند.

اولین قدم برای مرمت، احیا و بازسازی یک ساختمان، تهیه نقشه وضعیت موجود (ازبیلت) توسط کارشناس نقشه بردار با استفاده از ابزار های مناسب می باشد. نقشه برداری برای مواد ذکر شده شامل مراحل زیر می باشد:

فونداسیون هر سازه ای اهمیت فراوانی دارد و برای پیشگیری از هرگونه جابجایی و پیچش در ستون ها و دیوارهای برشی می توان با کمک نقشه برداری میکروژئودزی و تهیه نقشه ازبلیت ستون ها توسط متخصصان، طرح سازه را با بالاترین دقت اجرا نمود. هم چنین نقشه برداری تهیه پلان ازبیلت نمای یک ساختمان جهت اجرای نمای جدید و یا بازسازی آن با کمک ابزارهای مناسب نظیر دوربین های متریک دیجیتال، اسکنرهای لیزری و یا تجهیزات دقیق نقشه برداری (مجموعه توتال استیشن Reflectorless وReflective tape ) صورت می پذیرد؛ این کار نیاز به تخصص دارد که در حیطه کار کارشناس نقشه بردار می باشد. برای پروژه های بازسازی، نقشه برداری از کلیه اجزای تاسیسات الکتریکی و محل خروجی و ورودی های لوله های تاسیساتی و سایر اجزای ساختمانی نظیر حفرات کانالهای آب و سرویسهای بهداشتی و غیره الزامی است.

با توجه به این که نقشه برداری در پروژه‌های بسیار بزرگ مانند برج‌های مسکونی و تجاری و اداری اهمیت بیشتری دارد و این امر باید با دقت خاصی انجام شود اگر در این امر دچار اختلاف شدید می‌توانید با ارزیابی آپارتمان یا ملک در حال ساخت نسبت به مطالبه حقوق خود اقدام نمائید. در صورتی که برای نقشه برداری در تمامی مراحل ساختمانی به کارشناس نقشه بردار نیاز داشتید، با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید.

بررسی تعرفه و هزینه نقشه برداری توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری

سازمان نقشه برداری هر سال تعرفه های جدیدی را برای امور نقشه برداری اعلام می کند که امسال نسبت به سال 97 افزایش قابل توجهی داشته است و شاهد حدود 50 درصد افزایش قیمت بوده‌ایم. تعرفه و هزینه نقشه برداری شامل نقشه برداری  utm، نقشه برداری هوایی، نقشه برداری ساختمان، نقشه برداری افراز، پیاده کردن پلاک و غیره می باشد. نقشه‌برداری به دلایل مختلفی اهمیت دارد به همین دلیل هم معمولا در ارزیابی ملک وجود سند و نقشه دقیق ملک برای ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. در ادامه به تعرفه خدمات نقشه برداری 98 اشاره می کنیم.

هزینه‌های نقشه برداری در کل کشور با تعرفه مصوب صورت می‌گیرد. تعرفه جدید نقشه بردای قابل دانلود از سایت اصلی کارشناسان رسمی دادگستری است و برای اطلاع از شیوه محاسبه قیمت نیز می‌توانید از سایت مذکور استفاده نمائید. در انجام امور نقشه برداری کلیه هزینه‌ها بر اساس این جدول کارمزد صورت خواهد گرفت.

  • انجام امور نقشه برداری جهت پیاده کردن پلاک ثبتی روی نقشه هوايي بر اساس متراژ زمین با توجه به تعرفه نقشه برداری محاسبه می گردد.
  • نقشه برداری در اراضی دشت و کم عارض، تپه ماهور و عوارض متوسط یا اراضی پر عارضه و مناطق کوهستانی به مقیاس 1/500 بر اساس منحنی میزان و هکتار زمین و هم چنین با توجه به تعرفه نقشه برداری که توسط سازمان نقشه برداری اعلام شده، مساحبه می گردد.
  • برداشت و تهیه مقاطع و محاسبات مربوط به حجم عملیات خاکی، بر اساس متر مکعب و با توجه به تعرفه تعیین شده مشخص می گردد.
  • تفسیر عکس هوايي برای هر پلاک ثبتی و تعیین موقعیت آن از روی عکس‌های هوايي، بر اساس تعرفه های اعلام توسط اداره نقشه برداری محاسبه می گردد.
  • پیاده کردن پلاک مورد نظر و تشخیص حدود آن، براساس متر مربع و هم چنین تعرفه مشخص شده توسط سازمان نقشه برداری محاسبه می گردد. در صورتی که به نقشه برداری و تهیه نقشه از محل مورد اختلاف نیاز باشد، هزینه نقشه برداری هم اضافه می گردد.  
  • نقشه برداری افراز برای قطعه بندی املاک و مستغلات و ارزیابی آنها
  • نقشه برداری و تهیه نقشه موقعیت قنوات و مسیر کانال‌ها و رودخانه‌ها با مقیاس 1000/1
  • میخکوبی در دشت، تپه ماهور، کوهستان با توجه به هرکیلومتر تعیین می‌شود.
  • تهیه نقشه UTM بر اساس میزان دقت، اطلاعات مورد نیاز و هم چنین تعرفه تعیین شده محاسبه می‌گردد.

کارشناسان ما با استفاده از بروز ترین‌ دستگاه‌های نقشه برداری و همچنین متخصصان مجرب در همه استان‌های کشور آماده ارائه خدمات نقشه برداری به افراد، سازمان‌ها و ارگان‌های ذی ربط هستند. در صورت نیاز به تهیه گزارش رسمی در خصوص نقشه برداری و برآورد هزینه‌های آن نیز می‌توانید از کارشناسان ما استفاده نمائید که تعرفه و هزینه نقشه‌برداری رسمی را برای انجام امور اعمال می‌کنند.

تمامی خدمات نقشه برداری توسط کارشناسان ما با بالاترین دقت و مورد قبول تمام ادارات ثبت، شهرداری ها و  سایر نهادها می باشد. در صورت نیاز به خدمات نقشه برداری  با شماره‌ تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید. در صورتی که هنوز مشکلاتی برای انجام نقشه برداری دارید می‌توانید با کارشناس ساختمان نیز در خصوص مشکلات موجود مشورت نمائید.